Ve školní jídelně se stravují děti MŠ , žáci ZŠ a zaměstnanci ZŠ a MŠ.
Provoz školní jídelny se řídí zákonem č. 561/2004 Sb., Školský zákon, vyhláškou č. 107/2005 Sb., o školním stravování ve znění pozdějších předpisů, vyhláškou č. 602/2006 Sb., a nařízením EU č. 582/2004 o hygienických požadavcích na stravovací služby.
Jídelníček je sestavován na základě zásad zdravé výživy a dodržování spotřebního koše vybraných surovin.
Základní právní předpisy upravující školní stravování jsou k dispozici v kanceláří vedoucí školní jídelny.
Výdej obědů v první den nepřítomnosti dítěte v MŠ / žáka v ZŠ probíhá z hygienických důvodů pouze do jídlonosičů (nikoliv do krabiček či jiných nevhodných nádob).
Jídelna:
V listopadu 2017 byla jídelna vybavena novými stoly a židlemi.
Kuchyně:
V srpnu 2015 byl do kuchyně nainstalován nový konvektomat. Základním principem fungování konvektomatu je spojení působení páry a horkého vzduchu.
Vaření – způsob úpravy pomocí horké páry (dále dušení, blanšírování, paření, dovařování a bobtnání)
Grilování – způsob úpravy pomocí horkého vzduchu (dále smažení, pečení a gratinování)
Pečení – způsob úpravy pomocí kombinace páry s horkým vzduchem (dušení, pečení, vaření, grilování)
Šetrné vaření – způsob vaření pomocí Vario - páry (pomalé a šetrné vaření, dovařování, blanšírování, regenerování, rozmrazování, konzervování)
Ohřev jídel - regenerování
Konvektomat:
Ukázka zdravých a chutných pokrmů ze ŠJ: